2015 Umre Bilgilendirme Toplantısı

Umre Yolcularımız Bilgilendirme Toplantısında Bir Araya Geldiler

İki yılda bir Vakıf olarak düzenlediğimiz irşad umresine katılacak kardeşlerimiz, bilgilendirme toplantısı için Vakfımızda bir araya geldiler.

Abdussamet Altuntaş hocamızın Kur’an’ı Kerim tilaveti ile başlayan program, umre organizesinin sorumlusu olan Ömür Yıldırım hocamızın yolculuğa dair bazı açıklamaları ile devam etti. Daha sonra kürsüye davet edilen Muhammed Emin Yıldırım Hocamız, çıkılacak yolculuğun hikmet, gaye ve ruhuna dair çok önemli açıklamalarda bulundu. Hocamız umre yolculuğunu şöyle tarif etti:

“Büyük İslam umranında, imar olunmuş evi, bir kez daha mamur kılmak ve tamir olmak için umreye gidiyoruz.”

Hocamız, yaşadığımız hayatta birçok şeyimizin bozulduğunu, akılların, ruhların, kalplerin, bedenlerin ve eylemlerin kesinlikle tamir edilmesi gerektiğini söyledi. Bunların tamirine dair de yolculuk boyunca beş önemli kavram üzerinden dersler yapacağının müjdesini verdi.

Hocamızın paylaştığı kavramlar şunlardı:
Marifet, Telbiye ile
Muhabbet, Teslimiyet ile
Merhamet, Tevekkül ile
Muvazenet, Tadil ile
Mükellefiyet Tekellüf ile

Hocamız konuşmasının sonunda yol arkadaşlarım dediği umre yolcularından şimdiden sözler aldı. Orada zamanın iyice değerlendirilmesi, dolu dolu bir program içinde istifadenin arttırılması için şu beş şeyi istedi.

1. Farzların İkamesi
2. Nafilelerin İhyası
3. Sadakaların Arttırılması
4. Kur’an’ın Ziyadeleştirilmesi
5. Kardeşliğin Güçlendirilmesi

Dua ve sorulara verilen cevaplarla program nihayete erdi. Program sonrası tüm kardeşlerimiz Hocamız ile birlikte Ebû Eyyüb el-Ensarî’nin kabrini ziyarete gittiler. Orada yapılan selamlama ve Hocamızın duasından sonra vedalaştılar. Biz de Vakfımız olarak giden tüm kardeşlerimize hayırlı, bereketli yolculuklar diliyor, bizleri de dualarında anmalarını istirham ediyoruz.

(1910)